Održan Forum na temu javnog interesa u oblasti informisanja

Danas je u  prostoru Regionalnog  centara za stručno usavršavanje  održana Forum sesija na temu „Preporuke za LS za određivanje  javnog interesa u oblasti informisanja za konkurs  koji raspisuje opština Knjaževac  za sufinansiranje medija iz budžeta opštine“. Javni Forum je održan kao jedna od aktivnosti kroz projekat „Pitaj građane – oni znaju“ koji ima za cilj da  podstakne  građane da uzmu aktivno učešće u javnim politikama vezanim za finansiranje medija iz budžeta opštine/grada.

Cilj Foruma je, dobijanje preporuka za određivanje prioriteta iz oblasti javnog informisanja za naredni konkurs koji će, iz budžeta opštine, raspisati opština Knjaževac za sufinansiranje projekata koji ostvaruju javni interes u sferi informisanja.

Forum sesiji su prisustvovali predstavnici Lokalne samouprave, obrazovanja, udruženja građana, mediji, mladi, predstavnik udruženja preduzetnika opštine Knjaževac, kao i aktivni građani koji su hteli da daju svoj doprinos ovoj temi.

 Projekat „Pitaj građane-oni znaju“  se  realizuje u okviru programa podrške: „Kaži/traži šta te zanima“ koji izvode Nezavisno udruženje novinara Srbije, Balkanska istraživačka mreža i Slavko Ćuruvija Fondacija, u okviru projekta „Javni novac za javni interes“ koji finansira Evropska unija.