Informativni seminar « Komparativna analiza Zakona o socijalnim uslugama u Srbiji, Bugarskoj i drugim zemljama članicama EU “

U okviru projekta  „Partnerstvom do socijalno odgovornog društva » u Sokobanji je održan dvodnevni informativni seminar «  Komparativna analiza Zakona o socijalnim uslugama u Srbiji, Bugarskoj i drugim zemljama članicama EU “ seminaru su prisustvovali predstavnici Centara za socijalni rad , Lokalnih samouprava i nevladinih organizacija.

Komparativna analiza Zakona o socijalnim uslugama u Srbiji, Bugarskoj i drugim zemljama članicama EU kao tema seminara imala je za cilj unapređenje znanja, veština i motivacije predstavnika institucija i organizacija građanskog društva angažovanih na polju socijalnih usluga.
O socijalnim  sistemima i pripremama  za članstvo u EU  Otvorenim  modelima koordinacije, kao i o Evroposkim  modelima  za pruženje socijalnih usluga, zatim o Bugarskim iskustvima u pružanju socijalnih usluga govorile su Donka Mihailova, predsednica UO Udruženja Znanje iz Loveča, Ralica Popova izvršni direktor udruženja Znanje iz Loveča i Stefan Zahariev načelnik odeljenja za privredu u opštini Pleven u Bugarskoj.
Otvorene modele koordinacije i izazovima sa kojima se suočava Srbija predstavio je Danilo Vuković – profesor pravnog fakulteta u Beogradu.

Drugog dana seminara Iskustvima Srbije u pružanju socijalnih usluga  prezentovala je Ljuljana Lučić državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike.

Projekat je finasiran od strane Evropske Unije kroz program „Jačanje dijaloga između organizacija civilnog društva Srbije i EU“