Okrugli sto- ‘’Posredovanjem do promene’’

U okviru projekta ‘’Posredovanjem do promene’’ danas je u Sali Regionalne privredne komore u Zaječaru odrzan okrugli sto, koji je imao za cilj razmenu informacija, analizu odnosa restorativnog i retributivnog pristupa, posebno za situacije maloletničkog pravosuđa i u porodičnim sporovima da se podstakne na razumevanje efekata i načina primene posredovnja i da se senzibiliše na proaktivan pristup posredovanju zasnovan na potrebama i interesima strana u sukobu.Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici pravosuđa, policije, prosvete, Centra za socjalni rad, kao i predstavnici gradske uprave.


Projekat sprovodi UG “Kokoro“-Bor u partnerstvu sa Timočkim klubom iz Knjaževaca, a u saradnji sa Nacionalnim udruženjem medijatora Srbije (NUMS) i Centrom za soc. rad iz Bora.


Projekat je finansijski podržan od strane Delegacije EU u Republici Srbiji, a u okviru EIDHR programa.

Moderatorke okruglog stola:
Milijana Jovnaš – sudijski saradnik u Prekršajnom sudu u Zaječaru i licencirani medijator i
Svetlana Petrović, licencirani medijator član nacionalne liste medijatora Ministarstva pravde

Svi učesnici su ukazali na značaj medijacije kao mirnog načina rešavanja sporova/sukoba i opšti zaključak jeste da je neophodno raditi na edukaciji i informisanju šire javnosti o značaju medijacije pri rešavanju sporova u svim oblastima društva, privrednim, radno-pravnim, porodičnim i svi ostalim odnosima.