Trening radionica Karijerno vođenje i savetovanje

U svakoj zemlji mladi se suočavaju sa izazovom kako da odluče koju školu ili zanimanje da odaberu, a sve to u uslovima slabog i stalno promenljivog tržišta rada. Od presudnog značaja jeste da mladi imaju obrazovanje i one veštine koje poslodvaci traže, ali za dugoročne uspehe mladima je potrebno i nešto više: mladi bi trebalo da znaju kako izgleda i u kojim pravcima se kreće privreda u njihovoj lokalnoj zajednici ali i u celoj zemlji, kako se ta privreda menja i kako to utiče na ponudu poslova u toj privredi.

Mladi bi trebalo da razumeju kako da te karijerne opcije koje im stoje na raspolaganju dovedu u vezu sa sopstvenim interesovanjima i talentima. Takođe, mladi bi trebalo da razviju neke važne meke i tehničke veštine koje poslodavci traže, ali i da steknu radno iskustvo na samom radnom mestu. Svim ovim pitanjima bavi se karijerno vođenje. Karijerni savetnici pomažu mladima da steknu samopouzdanje kako bi napravili karijerne izbore koji su uverljivi, ali i prilagođeni njihovim potrebama.
U Beogradu je 18-19.marta 2019.godine održana šesta po redu trening radionica za Karijerno vođenje i savetovanje kao deo programa Znanjem do posla koji se implementira od strane NIRAS IP Consult a finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.