U Knjaževcu obeležen 5.Jun -Svetski dan zaštite životne sredine

Građani Knjaževca, 5. juna imali su priliku da zajedno sa mladima obeleže Svetski dan zaštite životne sredine.

Po predivnom sučanom danu u saradni sa SO Knjaževac, OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“, Kancelarijom za mlade i Zelene Agende Knjaževac organizovana je ova manifestacija. Manifestaciju je svečano otvorio predsednik opštine Knjaževac, g.din Mladen Radosavljević, a okupljenim građanima i mališanima obratio je se i g.din Dejan Tomić, direktor OŠ „Kaplar“.

Ova zajednička akcija obuhvatala je niz aktivnosti u kojima su bili uključeni učenici nižih razreda osnovnih škola i omladina Knjaževaca.

Učenici su imali prilike da svojim likovnim, modelarskim i literalnim radovima na temu zaštite životne sredine osvoje vredne nagrade .

Nagradjenim učenicima, lično je poklone uručio predsednik SO Knjaževac

Parada mališana u kostima napravljenim od recikliranih materijala, šumske vile i leptiri sigurno su osvežli ovaj topli prolećni dan i poslali jasnu poruku gradjanima Knjaževca “ MI ČUVAMO PRIRODU A VI? “

Na jednom od punktova u gradu omladina Knjaževca je nudila prolaznicima zamenu plastičnih kesa za papirne kese, koje su na sebi imale vrlo poučne i kreativne poruke.

Obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine postala je tradicija u Knjaževcu koja se kontinuirano odvija već duži niz godina, a broj učesnika koji ovu manifestaciju podržavaju je iz godine u godinu sve veći i značajninji.